Decidim en Comú el programa i els nostres consellers/es de districte

Estem en un moment de canvi, un moment d’emergència social, d’exigir més i millor democràcia i de posar en pràctica aquest anhel. Et convidem doncs a escollir els candidats de Barcelona En Comú per a les properes eleccions municipals i a comentar, proposar i dir quines són les 40 mesures inicials del programa de govern que s’han de prioritzar. És el moment del qui i el què, de decidir qui volem que vagi a les institucions i per fer què.

Per fer-ho possible anem més enllà del model de primàries habitual, fent una elecció directa dels consellers de districte: una reivindicació històrica del moviment veïnal. Per primera vegada podrem triar almenys un conseller de districte, portant el mandat democràtic de la ciutadania a la pràctica. Així tothom podrà presentar-se o bé com a equip de govern amb cap de llista o bé com a conseller de districte. La llista definitiva es configurarà amb les persones escollides d’aquests dos tipus de candidatures i s’hi afegiran, en els darrers llocs, personalitats reconegudes en temes de ciutat.

Un cop finalitzat el procés per presentar candidatures, anunciem:

  • La candidatura a cap de llista d’Ada Colau, acompanyada per un equip de govern de 14 persones, sense que s’hagi presentat cap altra candidatura a cap de llista.
  • Pels llocs destinats a consellers i conselleres de districte (un per cada districte en aquesta primera votació, 10 en total), s’han presentat 37 candidatures que complissin els requisits formals i amb els avals corresponents.

És el primer cop a Barcelona que una candidatura elabora la seva llista amb unes primàries obertes a tota la ciutadania, on qualsevol persona resident a la ciutat pot optar al càrrec de cap de llista o de conseller/a del seu districte. Igualment, durant la setmana de votacions podrà votar qualsevol veí o veïna de la ciutat, al marge de la seva nacionalitat. Segons el reglament disponible a la web, només caldrà inscriure’s al registre de Barcelona en Comú, ser resident a Barcelona i tenir més de 16 anys.

Les 37 candidatures a consellers i conselleres de districte demostren que aquesta iniciativa inèdita de participació recull gran interès. L’elecció directa dels representants territorials per part de veïns i veïnes de cada districte respon a un projecte de ciutat que aposta per la proximitat, on els barris tenen un paper cabdal en construir la ciutat que volem. Així mateix, recordem que ara escollim un conseller o consellera per districte, però després de les eleccions del 24 de maig s’escolliran la totalitat dels consellers i conselleres de Barcelona En Comú pel mateix procediment d’elecció directa, oberta a tothom.

Aquesta setmana es faran actes a tots els districtes per tal de presentar el programa de Barcelona en Comú i debatre amb els/les candidats/es a conseller/a de districte:

tumblr_nkia69o17w1te7hico2_r3_1280

Dilluns 2 de març:

DECIDIM NOU BARRIS EN COMÚ

19 h al Centre Cívic de la Zona Nord, c. Costabona, 3 – 5

noubarris

Presentació del programa en comú amb Gerardo Pisarello i Janet Sanz, membres de la candidatura d’Ada Colau per Barcelona En Comú i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

DECIDIM SANTS-MONTJUÏC EN COMÚ

19 h al Centre Social de Sants, c. d’Olzinelles, 30

Presentació del programa en comú amb Jaume Asens, membre de la candidatura d’Ada Colau per Barcelona En Comú, i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

sants

Dimarts 3 de març:

DECIDIM UN SANT MARTÍ EN COMÚ

19 h a la biblioteca Manuel Arranz, c. del Joncar, 35

Presentació del programa en comú amb Eloi Badia, Barcelona En Comú, Raimundo Viejo, Barcelona En Comú, i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

santmarti

DECIDIM UN EIXAMPLE EN COMÚ

19 h, al Centre Cívic Fort Piec, pl. Fort Pienc, 4-5

Presentació del programa en comú Amb Agustí Colom, Barcelona En Comú, Josep Bel, Barcelona En Comú, i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

eixample

DECIDIM UNA HORTA-GUINARDÓ EN COMÚ

19h al Casal del Barri Can Travi de la Vall d’Hebron Av Cardenal Vidal I Barraquer 45, Bus V21, 45, Metro Valldaura

Presentació del programa en comú amb Mercedes Vidal, Barcelona en Comú, i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

horta

DECIDIM UN SANTS – MONTJUÏC EN COMÚ

19h a l’Ateneu Rebel Poble Sec, C/Font Honrada 32

Presentació del programa en comú i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

Dimecres 4 de març:

DECIDIM UNA CIUTAT VELLA EN COMÚ

19 h al Centre Cívic Barceloneta, c. Conreria 1-9

Presentació del pla de xoc pels primers mesos de mandat i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

Intervencions de: Javier Alegria, periodista, Josep Maria Montaner, membre de la candidatura d’Ada Colau per Barcelona En Comú, Huma Jamshed Bashir, Leo Pereira i Llum Ventura: candidats a conseller/a de districte, i Gala Pin, Barcelona En Comú. Amb acompanyament musical de Dixieland Stradixie’s.

ciutatvella

DECIDIM UNA GRÀCIA EN COMÚ

19 h, al Centre Civic La Sedeta, c. Sicília, 321

Presentació del programa en comú amb Gerardo Pisarello, Barcelona En Comú, i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

gracia

DECIDIM UN SANT ANDREU EN COMÚ

19h al Centre Cívic Trinitat Vella, c. Foradada, 36

Presentació del programa en comú amb Laia Ortiz, membre de la candidatura d’Ada Colau per Barcelona En Comú i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

santandreu

DECIDIM UNA MARINA-ZONA FRANCA EN COMÚ

A l’Ateneu Engranatge, carrer d’Alts Forns 69, local 8

Dijous 5 de març:

DECIDIM LES CORTS EN COMÚ

19 h a l’auditori del CC Tomasa Cuevas Les Corts, c. Dolors Masferre 35

Presentació del programa en comú amb Raimundo Viejo, membre de la candidatura d’Ada Colau per Barcelona En Comú, i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

lescorts

Divendres 6 de març:

DECIDIM SARRIÀ-SANT GERVASI EN COMÚ

19 h a Casa Orlandai, c. Jaume Piquet, 23

Presentació del programa en comú i debat amb els candidats a conseller/a de districte.

DECIDIM UN NOU BARRIS EN COMÚ

19 h al Centre de Joves Les Basses, C/Teide 20

Debat dels candidats/es a conseller/a de districte.

En els actes, els candidats hauran de respondre a una selecció de les següents preguntes, per descarregar aquí.

actesprimaries